In de veren liggen met een polyester dekbed

Voor een dekbed heb je de keuze tussen een natuurlijke en een synthetische vulling. De natuurlijke vulling bestaat uit donsveren en de synthetische uit polyester. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft een synthetisch dekbed (van polyester) veel voordelen. Wil je weten welke voordelen dat zijn? Lees dan deze blog.

Wat is een synthetisch dekbed?

De vraag wat “synthetisch” inhoudt, zullen we ons niet snel stellen bij bijvoorbeeld een matrasbeschermer of laken. Maar bij de keuze van een dekbed ligt dat vaak anders, want in een dekbed zitten toch altijd veertjes? Wat is dan een “synthetisch” dekbed? Als er wordt gesproken over synthetische dekbedden dan wordt er verwezen naar een categorie dekbedden, namelijk naar dekbedden die gevuld zijn met synthetisch materiaal. De meeste synthetische dekbedden hebben een polyester vulling. Ter vergelijking: natuurlijke dekbedden zijn gevuld met dons of bamboevezels.

Een synthetisch dekbed, een echt zomerdekbed!

Een geschikt dekbed draagt bij aan het slaapcomfort, net als een goed gekozen (schuim, latex of veren) matras dat doet. Het is dan ook de moeite waard stil te staan bij de keuze van je polyester dekbed. Experts raden aan bij deze keuze te letten op het seizoen. Synthetische dekbedden hebben geen warmte-isolerende werking. De polyester vulling laat de warmte juist vrij, waardoor het een ideaal dekbed is voor de zomer. Dus als je op zoek bent naar frisheid, kies dan voor een dekbed met polyester vulling! Bovendien is een polyester dekbed veel lichter dan een natuurlijk dekbed. Dat zorgt voor nog eens extra comfort.

Inzoomen op polyester.

Synthetische dekbedden hebben in de meeste gevallen een vulling van polyester. Dit materiaal heeft veel voordelen. Om te beginnen de prijs: die is net zo licht als de vulling. Synthetische dekbedden zijn dus ideaal bij een klein budget. Maar dat is niet het enige voordeel. Zoals gezegd, zorgt polyester ervoor dat het dekbed een stuk lichter en luchtiger is dan een natuurlijk dekbed (met dons, veren of bamboevezels) en bovendien minder warmte vasthoudt in de zomer. Het is goed om te weten dat een synthetisch dekbed niet per se voor 100% uit kunstmatige materialen bestaat. Het kan zijn dat de buitenkant wel van een natuurlijk materiaal is (bijvoorbeel van katoen) en alleen de vulling uit polyester bestaat.

Een polyester dekbed is onderhoudsvriendelijk!

Een synthetisch dekbed is niet alleen fris, maar ook onderhoudsvriendelijk. Omdat de vulling geen vocht vasthoudt, kun je dit dekbed zonder zorgen in de machine wassen en drogen. Bovendien kunnen de polyester vezels ook een chemische (antibacteriële of antimijt) behandeling ondergaan. In sommige synthetische dekbedden zitten ook siliconen vezels verwerkt waardoor de dekbedden heel zacht en aangenaam aanvoelen. Kortom, een polyester dekbed is ideaal voor een heerlijke nachtrust. Met een polyester dekbed ligt u pas echt goed in de veren!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.