Manieren om door duurzaam te leven het verschil te maken

Global warming is een wereldwijd probleem. De wereld warmt op waardoor het milieu achteruit gaat. Door de klimaatverandering worden stormen extremer, zijn er langere periodes van droogte, vochtigheid of kou. Gelukkig zijn steeds meer mensen bewust van dit globale probleem. Door in actie te komen steunt deze grote groep mensen een betere wereld.

Een betere wereld begint bij jezelf!

Hoewel de meeste acties die je zelf onderneemt misschien een druppel op een gloeiende plaat lijken begint een betere wereld toch echt bij jezelf. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je afval te scheiden en te recyclen, door minder lang te douchen, door je verwarming 2 graden naar beneden te doen of door je licht achter je uit te doen. Natuurlijk heb je gelijk wanneer je zegt dat de groot vervuilers in de industriële sector actief zijn maar heb je hier zelf invloed op? Laat de actievoerders de strijd met deze vervuil reuzen maar aangaan door bijvoorbeeld rechtszaken aan te spannen. Dan kun jij de wereld helpen en er zelf ook nog eens financieel op vooruit gaan.

Niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee

De meeste duurzame initiatieven zorgen er voor dat je op de lange termijn meer financiële ruimte hebt. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. De meest duurzame zonnepanelen zijn sandwich panelen. Deze investering verdien je terug door dat je per jaar flink bespaart op je energiekosten. Je kunt nu natuurlijk gelijk een schuur bouwen van sandwichpanelen maar er zijn meer manieren waarop je kunt besparen. Investeer bijvoorbeeld in dubbelglas. Omdat de warmte in je huis blijft hangen en je huis beter geïsoleerd is hoef je minder te stoken. Dit ga je zeker terug zien op je rekening. Een betere wereld begint bij jezelf maar zorgt wel voor een dikke bonus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *