Op zoek naar gebruiksklaar flammkuchendeeg? Volg deze 3 tips!

Flammkuchendeeg

Volgens veel mensen behoort de flammkuchen tot de beste gerechten die gemaakt zijn op basis van deeg met vulling. Een groot voordeel aan flammkuchen is bovendien dat dit relatief makkelijk zelf te maken is. Het moeilijkste gedeelte aan het zelf bereiden van een flammkuchen bestaat waarschijnlijk uit het deeg. Dit deeg moet namelijk precies de juiste samenstelling hebben en vervolgens ook nog lang genoeg ‘rusten’, bijvoorbeeld in de koelkast. Dit is dus een behoorlijk nauwkeurige en tijdrovende klus. Wat dat betreft zou het vele malen eenvoudiger zijn als je gebruik zou maken van voorbereid, kant-en-klaar flammkuchendeeg dat je bijvoorbeeld in een supermarkt of een online winkel kunt kopen. Als je dat inderdaad van plan bent, houd voor het beste resultaat dan rekening met de drie hieronder beschreven factoren.

Let op de ingrediënten

Wanneer je een sterke voorkeur hebt voor gezonde en ‘zuivere’ voedingsmiddelen, bekijk dan zeker even de ingrediënten die in het flammkuchendeeg zitten voordat je het koopt. Het is hierbij het beste als er louter ingrediënten worden gebruikt die ook daadwerkelijk nodig zijn voor het deeg. Potentieel ongezonde ingrediënten als smaakversterkers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen horen hier duidelijk niet bij.

Flammkuchendeeg

Houd de voedingswaarden in de gaten

Net als de ingrediënten zijn de voedingswaarden zeer belangrijk om in de gaten te houden als je gezonde producten prefereert. Welnu, dat er in deeg relatief veel koolhydraten zitten valt eigenlijk niet te voorkomen. In sommige soorten deeg zit echter ook veel vet. Soms gaat het dan zelfs om verzadigde en/of geharde vetten. Dat is bij flammkuchendeeg onnodig. Een paar gram vet per honderd gram is goed haalbaar.

Koop deeg met een verpakking met CO2-ventiel

Wees je er tenslotte van bewust dat flammkuchendeeg meestal gist bevat. Bij dergelijkle deegproducten met gist is een CO2-ventiel in de verpakking ideaal, want dit ventiel garandeert dat het product blijft ‘werken’ na productie. Daarmee bederft het ook minder snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *