Verschillende vormen van transport

De Rotterdamse haven is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie. Net als bijvoorbeeld Schiphol is de Rotterdamse haven verantwoordelijk voor meerdere procenten van de Nederlandse inkomsten. Bijzonder natuurlijk dat één plek zoveel invloed heeft op een heel land. Behalve de bijzondere werk ethiek van Rotterdammers heeft ook de ligging van de Rotterdamse haven invloed op de groei van de haven. De Rotterdamse haven ligt gunstig vanwege de plek aan de Noordzee aan zee en vanwege Nederland dat de voordeur is voor een groot deel van Europa. Nederland ligt erg centraal binnen Europa en is bijvoorbeeld een buurland van grootmacht Duitsland. Vanuit de Rotterdamse Haven zijn de volgende soorten transport mogelijk:

  • Zee transport
  • Lucht transport
  • Weg transport
  • Spoor transport

Vandaag gaan we dieper in op zeevracht en luchtvracht en het logistieke proces dat hierbij komt kijken

Zee transport

Zoals eerder besproken ligt Rotterdam aan de Noordzee maar is het ook de poort van een groot deel van Europa. Via de Noordzee komt transport vanuit heel de wereld naar Rotterdam. Zeevracht is daarom een van de belangrijkste manieren waarop goederen in Rotterdam aankomen maar ook worden verscheept. Wanneer spullen via de oceaan Rotterdam binnenkomen worden deze na zorgvuldige controle van de douane over heel Europa verdeeld via de overige verschillende manieren van transport. De Maas is daarbij natuurlijk de perfecte rivier om via binnenvaart goederen richting Oost-Europa te verplaatsen.

Lucht transport

De afstand tussen Rotterdam en Amsterdam is voor buitenlanders bijna loopafstand. Er wordt dan ook vaak vanuit kostenbesparing spullen vanuit de hele wereld via Rotterdam naar Amsterdam gebracht. Eenmaal op Schiphol worden deze spullen dan weer verder verdeeld. Voor Nederland enorm waardevol dat deze twee economische motoren elkaar op deze manier kunnen versterken.

Logistieke oplossingen

Bedankt voor het lezen van deze blog over logistieke oplossingen en de verschillende manieren van transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.